Bitcoin în pericol. Una dintre cele mai mari ţări din lume interzice criptomonedele. Investitorii au şase luni să scape de monedele virtuale

  • Cea mai valoroasă criptomonedă din lume este bitcoin
  • India vrea să interzică monedele virtuale
  • În India sunt 8 milioane de investitori, cu 1,4 miliarde de dolari in criptomonede
9794 afișări
Imaginea articolului Bitcoin în pericol. Una dintre cele mai mari ţări din lume interzice criptomonedele. Investitorii au şase luni să scape de monedele virtuale

Bitcoin în pericol. Una dintre cele mai mari ţări din lume interzice criptomonedele. Investitorii au timp şase luni să scape de monedele virtuale

Una dintre cele mai mari ţări din lume, pune criptomonedele pe lista neagră. India vrea să interzică prin lege monedele virtuale, conform ZF.
 
Legislaţia va pedepsi prin amendă pe oricine deţine,  emite sau tranzacţionează banii virtuali.  Investitorii au timp şase luni să scape de criptomonede.
 
Claudiu Cazacu spune că dacă acest proiect va deveni lege, sunt şanse ca alte ţări mari să urmeze exemplul Indiei. 
 
CLAUDIU CAZACU, analist: India pare că sparge gheaţa în privinţa reglementărilor severe, mergând spre extrema interzicerii. Cred că riscul este destul de semnificativ ca alte state să ia decizii restrictive, însă nu este clar în momentul de faţă dacă se va merge chiar pe o interzicere. Acest termen de şase luni este unul destul de generos, care permite până la urmă lichidarea deţinerilor la un preţ considerat convenabil, dacă ar fi fost pe termen mult mai scurt probabil că am văzut un impact mai sever în piaţă.
 
 Cea mai mare criptomonedă din lume este bitcoin. Sâmbătă a atins valoarea maximă de 60.000 de dolari. Astăzi, criptomoneda valorează 55.000 de dolari. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici