Bitcoin, la minimul ultimelor opt luni. Sub ce prag a coborât

Bitcoin a coborât vineri sub pragul de 6.000 de dolari, la cotaţii ce nu au mai fost atinse din octombrie 2017, arată graficele pieţelor internationale de profil.

1887 afișări
Imaginea articolului Bitcoin, la minimul ultimelor opt luni. Sub ce prag a coborât

Bitcoin, la minimul ultimelor opt luni. Sub ce prag a coborât

Moneda virtuală Bitcoin a început ziua de vineri, la ora 0.00 sub pragul de 6.000 de dolari, după care şi-a continuat declinul, iar în jurul orelor 5.00-5.30 (ora Bucureştiului) a atins minimul de 5.813 dolari. Ulterior, cotaţia a urcat peste pragul de 5.900, iar la ora transmiterii acestei ştiri moneda virtuală evoluează sub plafonul de 6.000 de dolari.

Piaţa criptomonedelor înregistrează din nou scăderi, cotaţia Bitcoin consemnând o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3,7%, iar Ripple a scăzut cu peste 4,7%.

Miercuri, 27 iunie, cotaţia Bitcoin a coborât până aproape de 6.000 de dolari - o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Şi Ethereum a scăzut, cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS şi Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1.400% înregistrată în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici