Bitcoin revine la o cotaţie de peste 7.000 de dolari

Valoarea unui Bitcoin a trecut joi de pragul de 7.000 de dolari, în momentul de faţă fiind cotat la 7.317 de dolari, cu 438 de dolari mai mult decât miercuri, când era 6.879 de dolari. Este, de asemenea, şi cu 4.916 de dolari mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

218 afișări
Imaginea articolului Bitcoin revine la o cotaţie de peste 7.000 de dolari

Bitcoin revine la o cotaţie de peste 7.000 de dolari

Un Bitcoin nu a mai avut această cotaţie de la începutul lunii iunie, timp în care a fluctuat constant între 6.000 şi 6.500 de dolari,

Cea mai mare valoare înregistrată vreodată de Bitcoin a fost cea de la mijlocul lunii decembrie 2017, atunci când ajunsese până la pragul de 19.850 de dolari (14.214 de euro), pentru ca ulterior să sufere o cădere abruptă, până la 11.000 de dolari (7.970 de euro).

De atunci, valoarea unui Bitcoin a tot continuat să scadă, cu mici episoade de creşteri uşoare. În luna martie a ajuns până la 6.500 de dolari, ulterior a crescut până la 9.818 de dolari, pentru ca mai apoi scăderea să se reia.

Bitcoin, prin însăşi natura sa, este o criptomonedă volatilă, a cărei evoluţie a mai fost influenţată şi de o serie de furturi - precum cazurile Coinsecure sau Coincheck - sau de interzicerea de către Google a reclamelor pentru criptomende pe motiv că au "conţinut înşelător". Google a fost a doua companie americană mare care a luat această decizie, după Faceoobk.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici