Bitcoin scade la minimul ultimelor şase săptămâni. Ether scade de asemenea

Bitcoin şi-a extins pierderile din această lună în tranzacţiile de luni, investitorii renunţând la activele de risc, pe fondul unei perspective mai pesimiste de înăsprire a politicii Rezervei Federale (Fed), informează Ziarul financiar.

2377 afișări
Imaginea articolului Bitcoin scade la minimul ultimelor şase săptămâni. Ether scade de asemenea

Bitcoin scade la minimul ultimelor şase săptămâni. Ether scade de asemenea

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu până la 3,2%, la 38.236 de dolari, cel mai scăzut nivel din 15 martie, şi cu peste 20% faţă de maximul de luna trecută. A doua cea mai mare monedă, Ether, a scăzut cu 4,8%, până la 2.799 USD, un nivel care nu a mai fost atins din 18 martie.

Graficele de preţ semnalează că sunt probabile noi scăderi, au declarat analiştii tehnici. Bitcoin a coborât sub suportul norului Ichimoku pe un grafic săptămânal, suportul secundar venind abia în jurul valorii de 27.200 de dolari, a declarat Katie Stockton, fondator şi managing partner al Fairlead Strategies. Ea nu este singura care vede mai multe scăderi.

„Bitcoin pare să rupă o tendinţă pivotală minoră de două luni în urma retragerii de vineri, care provoacă probabil o slăbiciune în jos pentru a testa minimele din ianuarie”, a scris vineri Mark Newton, strateg tehnic al Fundstrat, într-o notă de cercetare. El se aştepta la o retragere iniţială până la 36.300 USD, „dar spargerea acestui nivel ar trebui să ducă la o retestare completă a nivelului de 32.950 USD fără prea multe probleme”.

Cu toate pierderile sale recente, Bitcoin rămâne în mijlocul unui interval de tranzacţionare care s-a menţinut de la începutul anului, între aproximativ 35.000 şi 45.000 de dolari. Moneda digitală se mişcă puternic în concordanţă cu Nasdaq 100, care este puternic tehnologic, şi este corelată negativ cu dolarul.

În condiţiile în care se aşteaptă ca Fed să majoreze ratele în etape de 50 de puncte de bază în lunile următoare pentru a combate inflaţia, unii dintre factorii care au alimentat creşterile spectaculoase ale criptomonedelor din ultimii doi ani se inversează.

„Pe măsură ce devine mai valoroasă deţinerea de dolari, unii investitori ar putea realoca de la Bitcoin sau aur la dolar”, a scris vineri o echipă de la Nydig într-un raport. „La fel ca şi corelaţia negativă a Bitcoin cu dolarul, corelaţia negativă a Bitcoin cu ratele reale a apărut doar în ultimii doi ani”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici