Bitcoin stabileşte noi recorduri şi trece de 15.000 de dolari

Criptomoneda bitcoin a trecut, joi, pentru prima dată, de pragul de 15.000 de dolari, la ora transmiterii acestei ştiri tranzacţionându-se la preţul de 15.020,89 dolari, după ce miercuri a depăşit valoarea de 12.000 de dolari, potrivit coindesk.com.

858 afișări
Imaginea articolului Bitcoin stabileşte noi recorduri şi trece de 15.000 de dolari

Bitcoin stabileşte noi recorduri şi trece de 15.000 de dolari

La începutul zilei, Bitcoin se tranzacţiona la valoarea de 13.708,99 dolari. Cel mai ridicat nivel al zilei a fost de 15.091,44 dolari, conform coindesk.com.

Cea mai importantă criptomonedă, în funcţie de capitalizare, a crescut de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului, potrivit Bloomberg, raportând, astfel, o creştere anuală de peste 1.100%.

După ce a depăşit pragul de 10.000 de dolari, la finalul lunii noiembrie, criptomoneda a continuat să se aprecieze.

Recent, Cboe Global Markets, compania americană care deţine Chicago Board Options Exchange şi operatorul BATS Global Markets, şi grupul bursier CME Group au anunţat că vor începe să ofere contracte futures pentru bitcoin în luna decembrie. Nasdaq, bursa din Statele Unite, intenţionează să ofere contracte futures în 2018, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici