Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

Pasagerii operatorului low-cost Blue Air vor putea cumpăra bilete către destinaţii din afara Europei, în urma unui parteneriat încheiat cu compania aeriană Blue Panorama, din Italia.

19 afișări
Imaginea articolului Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

"Este un parteneriat de tip code-share. Pasagerii noştri vor putea cumpăra bilete către mai multe destinaţii din afara Europei, aeronavele noastre îi vor transporta până în Italia, iar de acolo vor fi preluaţi de Blue Panorama", a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul de PR al Blue Air, Florentina Ivan.

Printr-un acord code-share, fiecare dintre companiile semnatare beneficiază de un anumit număr de locuri la cursele celuilalt operator.

Blue Air va susţine marţi o conferinţă de presă pe tema încheierii parteneriatului.

Compania, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimări, dar în creştere cu 12% faţă de valoarea din 2008, pe fondul lansării de zboruri noi, al creşterii numărului de aeronave şi al încheierii unor parteneriate.

Numărul pasagerilor transportaţi de companie a crescut cu 50% anul trecut, la 1,7 milioane de persoane, faţă de nivelul din 2008, de 1,1 milioane.

Pentru 2010, Blue Air îşi propune să crească cifra de afaceri la 200-220 milioane euro şi să aibă 2,2 milioane pasageri, în urcare cu 30%.

Compania operează peste 50 de rute europene, în 14 ţări, având o flotă de 11 aeronave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici