Blue Air, în cădere liberă: are nevoie de ajutorul statului pentru a rămâne în aer

  • Statul român a aprobat un credit de 300 de milioane de lei pentru Blue Air
  • Blue Air face un apel disperat către stat fiindcă are nevoie să primească banii cât mai repede
  • Cifra de afaceri a companiei aeriene a fost de circa 2,2 miliarde de lei în 2019
467 afișări
Imaginea articolului Blue Air, în cădere liberă: are nevoie de ajutorul statului pentru a rămâne în aer

Sursă foto: Profimedia

 

Blue Air, compania cu o cifră de afaceri de circa 2,2 miliarde de lei în 2019, face un apel disperat către Guvern. Are nevoie să primească banii din împrumut cât mai repede. „Rugăm Guvernul României să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a Actului Normativ necesar pentru emiterea garanţiei de stat", au transmis reprezentanţii companiei Blue Air într-un comunicat.

Înainte de epidemie, Blue Air transporta peste patru milioane de pasageri pe an. Între 20 martie şi 30 iulie, însă, activitatea a fost mult redusă.

Aşa s-au văzut cei de la Blue Air nevoiţi să ceară statului un împrumut de 300 de milioane lei, rambursabil în şase ani. Cu banii ăştia ar trebui să acopere pierderile generate de criză şi să poată rămâne pe piaţă.

Guvernul a aprobat acest credit într-o şedinţă din 23 aprilie, după ce Blue Air ar fi demonstrat că are capacitatea de a reintra pe profit după reluarea activităţii.

În primăvară, Blue Air a mai luat şi un credit de 30 de milioane de lei, de la Eximbank, pentru a  plăti certificatele de carbon.

În timpul stării de urgenţă, Blue Air a zburat doar pentru repatriere, transporturi de măşti,echipamente sanitare şi mâncare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici