BMW înregistează pierderi de 666 de milioane de euro în al doilea trimestru, după scăderea vânzărilor

BMW se aşteaptă să obţină un profit operaţional în acest an, în ciuda pierderii de 666 milioane de euro din trimestrul doi, după ce vânzările maşinilor sale de lux au scăzut în timpul blocajelor impuse de coronavirus, anunţă Reuters.

279 afișări
Imaginea articolului BMW înregistează pierderi de 666 de milioane de euro în al doilea trimestru, după scăderea vânzărilor

BMW înregistează pierderi de 666 de milioane de euro în al doilea trimestru

BMW se aşteaptă să obţină un profit operaţional în acest an, în ciuda pierderii de 666 milioane de euro din trimestrul doi, după ce vânzările maşinilor sale de lux au scăzut în timpul blocajelor impuse de coronavirus, anunţă Reuters.

Producătorul mărcilor BMW, Mini şi Rolls-Royces a declarat că vânzările au început să crească, inclusiv în China, dar sporul nu va fi suficient pentru a compensa deficitul de vânzări pierdut din cauza pandemiei.

BMW a mai spus că perspectivele sale nu au avut în vedere impactul potenţial al celui de-al doilea val de COVID-19 şi nici perspectiva unei recesiuni mai profunde pe pieţele sale cheie.

Pandemia a afectat puternic Fiat Chrysler, Ford şi Daimler, într-o perioadă în care industria auto tradiţională era supusă oricum unor presiuni majore generate de legislaţia europeană privind reducerea emisiilor poluante.

În al doilea trimestru al anului trecut profitul operaţional a ajuns la 2,2 miliarde de euro.

În T2 2020 BMW a livrat 485.464 de maşini, în scădere cu 25% faţă de amul trecut.

„Acum aşteptăm cu nerăbdareal doilea semestru, cu un optimism prudent şi continuăm să vizăm o marjă EBIT între 0% şi 3% pentru segmentul auto în 2020”, a declarat Oliver Zipse, şeful BMW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici