BNR a anunţat noua valoare a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor - 2,36%, în scădere puternică de la 2,66%

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi noua valoare a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), care se ia în considerare în calculul dobânzii variabile a creditelor nou acordate, pentru următoarele trei luni, de 2,36%.

546 afișări
Imaginea articolului BNR a anunţat noua valoare a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor - 2,36%, în scădere puternică de la 2,66%

BNR a anunţat noua valoare a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor - 2,36%, în scădere puternică de la 2,66%

Noul IRCC este mult sub nivelul anterior, publicat în trimestrul anterior, de 2,66%. IRCC, care a fost introdus prin OUG 19/2019 care modifică celebra OUG 114/2018, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul anterior, în acest caz trimestrul al treilea din 2019.

Noua valoare marchează prima scădere după două creşteri consecutive a indicelui IRCC de când a fost introdus, în primăvara acestui an. Valoarea iniţială era tot de 2,36%, însă ulterior a crescut la 2,63% şi apoi la 2,66%, aceasta din urmă valoare fiind anunţată în data de 30 septembrie.

Diferenţa dintre ROBOR şi IRCC s-a lărgit, astfel din nou, în condiţiile în care indicele ROBOR la trei luni a fost marţi 3,18%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ircc,
valoare,
credite

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici