BNR: Bancherii trimişi în judecată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie

Cei patru bancheri trimişi în judecată de procurorii DIICOT vor beneficia de prezumţia de nevinovăţie, iar Banca Naţională a României (BNR) nu va lua nicio măsură împotriva lor fără o decizie definitivă a instanţei, a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

21 afișări
Imaginea articolului BNR: Bancherii trimişi în judecată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie

BNR: Bancherii trimişi în judecată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie (Imagine: Cristi_Movila/Mediafax Foto)

"Va fi un proces. Comunicatul se referă la trimitere în judecată, ceea ce înseamnă că va exista şi o sentinţă. Până la această sentinţă definitivă, toţi cei înscrişi în comunicatul DIICOT beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", a spus Vasilescu, întrebat dacă banca centrală, care autorizează persoanele din conducerea băncilor, va adopta vreo măsură în privinţa celor patru.

Preşedintele Consiliului de Administraţi al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, alături de alţi trei bancheri, a fost deferit justiţiei pentru manipularea pieţei de capital, în legătură cu modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii, din care s-a obţinut un profit ilicit de aproape 200.000 de lei.

"Sunt implicaţi numai acţionari ai Băncii Transilvania şi nu este implicat nimeni din personalul executiv. Este încă o dovadă că învinuirile aduse de Parchet au, aşa cum de altfel se precizează expres în document, legătură numai cu acţiunile şi nu cu activitatea băncii. În ceea ce priveşte activitatea băncii, fac precizarea că indicatorii raportaţi sunt dintre cei mai buni, şi am în vedere atât indicatorii de solvabilitate şi lichiditate, cât şi calitatea activelor. În concluzie, banca este solidă, activitatea va continua fără să fie în niciun fel împiedicată de acest eveniment, iar clienţii pot avea şi în continuare aceeaşi încredere în bancă", a adăugat Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici