BNR: Deficitul de cont curent se va ajusta la 4,6% din PIB în 2009

Banca Naţională a României (BNR) estimează că deficitul de cont curent se va ajusta de la 12,3% din PIB în 2008 la 4,6% din PIB în acest an, şi va urca la 4,8% din PIB în 2010, a declarat, joi, viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

36 afișări
Imaginea articolului BNR: Deficitul de cont curent se va ajusta la 4,6% din PIB în 2009

BNR: Deficitul de cont curent se va ajusta la 4,6% din PIB în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că un mesaj interesant este că deficitul de cont curent se va reduce de la peste 12% în 2008 la sub 5% anul acesta. Avem o prognoză de 4,6% din PIB pentru deficitul de cont curent", a afirmat Popa.

El a adăugat că în 2010 indicatorul va urca la 4,8% din Produsul Intern Brut (PIB).

Deficitul contului curent al balanţei de plăţi s-a plasat după primele nouă luni la 3,31 miliarde euro, în scădere cu 74,6% faţă de perioada similară a anului trecut, contracţia fiind mai mică decât declinul înregistrat în primele opt luni, de 78,6%.

Fondul Monetar Internaţional estimează pentru acest an un deficit de cont curent de 5,5% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici