BNR ţine euro în frâu. Moneda europeană rămâne în preajma maximului istoric de 4,84 lei

  • Pe interbancar, euro a trecut şi de 4,87 lei
  • Noul maxim istoric pentru francul elveţian
  • Dolarul ajunge la 4,48 lei
649 afișări
Imaginea articolului  BNR ţine euro în frâu. Moneda europeană rămâne în preajma maximului istoric de 4,84 lei

BNR ţine euro în frâu. Moneda europeană rămâne în preajma maximului istoric de 4,84 lei

Cursul de schimb al monedei naţionale a rămas, joi, în preajma maximului istoric în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională la 4,8440 lei, după ce pe interbancar a trecut de 4,87 lei. Maximul istoric, atins marţi, 17 martie, este 4,8448 lei. Cursul a fost ajutat de către BNR în ultimele zile pe fondul instabilităţilor din pieţele financiare.

Leul a continuat să piardă teren în raport cu francul elveţian, cursul urcând la un nou maxim istoric de 4,5934 lei, după alt maxim miercuri, de 4,5911 lei. Marţi, francul elveţian a trecut de maximul istoric din ianuarie 2015 şi a fost cotat la 4,5885 lei, potrivit datelor BNR.

În raport cu dolarul american, moneda locală s-a depreciat din nou, de la 4,4027 lei/dolar, cât a indicat miercuri BNR, la 4,4864 lei/dolar, joi. Dolarul s-a apreciat puternic în raport cu majoritatea monedelor din lume, moneda americană fiind considerat un activ sigur.

Cotaţia aurului a scăzut uşor joi faţă de nivelul înregistrat miercuri. Astfel, dacă miercuri gramul de aur valora 213,0800 lei, joi cotaţia a scăzut la 212,5694 lei.

Totodată, ROBOR la 3 luni, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, continuat să crească, joi, la 3,27%, de la 3,24%, cât a fost miercuri, potrivit datelor afişate pe site-ul Băncii Naţionale a României.

ROBOR la 6 luni a sărit, de asemenea, la 3,30%, joi, de la 3,27%, cât era miercuri. Vineri, ROBOR la 6 luni era la 3,10%, după ce a sărit de la 3,00%, cât a fost joi, 12 martie.

ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, precum şi dobânzile la creditele ipotecare. Creditele în lei cu dobândă variabilă, acordate înainte de luna mai 2019, sunt dependente de variaţia indicelui ROBOR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici