Boagiu: Ministerul Transporturilor va semna până la sfârşitul lunii noiembrie noi contracte pe infrastructură rutieră

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, susţine că ministerul pe care-l gestionează urmează să semneze cu reprezentanţii Comisiei Europene, până la sfârşitul lunii noiembrie, noi contracte de finanţare pe infrastructură rutieră, în valoare de 500 de milioane euro.

539 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Ministerul Transporturilor va semna până la sfârşitul lunii noiembrie noi contracte pe infrastructură rutieră

Boagiu: Ministerul Transporturilor va semna până la sfârşitul lunii noiembrie noi contracte pe infrastructură rutieră (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prezentă, sâmbătă, la Vaslui, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare a drumului naţional DN 24 Bârlad-Crasna-Huşi-Albiţa, ministrul Anca Boagiu a declarat că, în prezent, sunt în execuţie 434 kilometri de autostradă în România pe coridorul IV Pan-European, urmând ca alte patru şantiere să fie deschise foarte curând.

"Astăzi, sunt în execuţie 434 kilometri de autostradă situată pe coridorul IV Pan-European, urmând, sper foarte curând, să deschidem oficial şi restul de patru tronsoane care au fost licitate şi adjudecate, organizările de şantier fiind deja făcute. Practic, la ora când vorbim, în România avem semnate cu Comisia Europeană (CE) contracte de finanţare în valoare de 725 milioane euro. Aşteptăm ca până la sfârşitul lui noiembrie să semnăm alte contracte, în valoare de 500 milioane euro. Deci, anul acesta, Ministerul Transporturilor semnează, doar pe partea de infrastructură rutieră, contracte de finanţare cu CE de 1,250 miliarde euro", a declarat ministrul Anca Boagiu.

În opinia ministrului Anca Boagiu, ministerul pe care-l gestionează are un rol foarte important în dezvoltarea economică a României, prin influenţa pe care o are în acest sens sectorul construcţii, prin lucrările pe care le realizează pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii.

"Rolul pe care Ministerul Transporturilor îl joacă în dezvoltarea economică este unul major. Ştim foarte bine ce influenţă în creşterea economică a avut-o sectorul de construcţii în primul semestru al acestui an. Numai pe primele contracte pe care le-am deschis depăşim 3.000 de angajaţi.. Practic, sectorul construcţii a fost cotat în România ca fiind al doilea contributor la creşterea economică. Deci va trebui să continuăm în acelaşi ritm", a mai spus ministrul Anca Boagiu.

Anca Boagiu a fost prezentă, sâmbătă, în judeţul Vaslui, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare a drumului naţional DN 24, de la limita judeţului Galaţi şi până la ieşirea din ţară, respectiv Vama Albiţa. Ministrul Transporturilor s-a arătat mulţumit de ritmul cu care se derulează acestea, în condiţiile în care, în aproape şase luni, s-au realizat aproximativ două treimi din lucrări, deşi termenul de execuţie este de aproape doi ani.
Reabilitarea celor 101,8 kilometri va costa 279 milioane lei, din care 68 la sută este finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici