Boagiu: România va avea peste câţiva ani 845 kilometri de autostradă

România va avea, peste câţiva ani, 845 de kilometri de autostradă, faţă de 313 km în prezent, în urma unor investiţii de 5,17 miliarde euro, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

1116 afișări
Imaginea articolului Boagiu: România va avea peste câţiva ani 845 kilometri de autostradă

Boagiu: România va avea peste câţiva ani 845 kilometri de autostradă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"În prezent sunt 313 kilometri de autostrăzi executaţi şi alţi 276 kilometri în execuţie", a spus Boagiu.

Ea a semnat vineri cinci contracte pentru 98 kilometri de pe Coridorul IV, cu o valoare totală de 692,68 milioane euro, care vor intra în execuţie în perioada următoare, având ca termen de finalizare anul 2013, şi urmează să fie încheiate patru contracte pentru alţi 85 kilometri, cu o valoare de 562 milioane euro.

"În total, am făcut economii de la nouă licitaţii de autostrăzi, în valoare de peste 600 milioane euro, cu care vom finanţa construcţia a 71 de kilometri de autostradă. În total, vom avea 845 kilometri de autostradă, valoarea lucrărilor fiind de 5,17 miliarde euro", a spus Boagiu.

Ea a mai spus că "prioritatea zero" o reprezintă absorbţia fondurilor europene şi intenţionează ca rata de absorbţie să crească la finele anului la 20%, de la 4% la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici