Boc a discutat cu Ialomiţianu limitele de cheltuieli la ministere pentru proiectul de buget 2012

Premierul Emil Boc a discutat joi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarii de stat din Ministerul Finanţelor Publice despre limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, prin proiectul bugetului de stat pe anul 2012.

476 afișări
Imaginea articolului Boc a discutat cu Ialomiţianu limitele de cheltuieli la ministere pentru proiectul de buget 2012

Boc a discutat cu Ialomiţianu limitele de cheltuieli la ministere pentru proiectul de buget 2012 (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În cadrul întâlnirii, care a durat aproximativ două ore, au fost analizate principalele obiective ale politicii fiscal bugetare şi au fost discutate, de principiu, limitele de cheltuieli pentru ordonatorii principali de credite, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2012, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Unii miniştri au solicitat creşterea limitelor de cheltuieli, dar această majorare nu este posibilă pentru că se iese din cadrul strategiei fiscal-bugetare. Guvernul poate accepta o creştere de până la 10% a bugetului unui minister, dar numai în cazuri excepţionale. În cazul celor zece ministere care derulează proiecte de investiţii parametrii bugetari au fost stabiliţi, dar la celelalte trebuie convenită o limită a cheltuielilor", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, proiectul de buget trebuie să ia în considerare că situaţia internaţională este departe de a fi stabilă din punct de vedere economic şi să se încadreze în parametrii convenţi cu FMI şi Comisia Europeană.

Proiectul de buget trebuie elaborat de Executiv şi transmis Parlamentului, potrivit legislaţiei, până la 15 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici