Boc: A fost licitată lucrarea de construcţie a autostrăzii Orăştie-Sibiu

Premierul Emil Boc a declarat, vineri seară, într-o conferinţă la Alba Iulia, că a fost licitată lucrarea de construcţie a autostrăzii Orăştie-Sibiu, lucru important şi pentru Sebeş deoarece "aglomeraţia din această zonă va deveni istorie".

442 afișări
Imaginea articolului Boc: A fost licitată lucrarea de construcţie a autostrăzii Orăştie-Sibiu

Boc: A fost licitată lucrarea de construcţie a autostrăzii Orăştie-Sibiu (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că autostrada Orăştie-Sibiu include şi centura municipiului Sebeş, iar această investiţie va fi un lucru important pentru cei din zonă".

"Noi ştim cei care trăim aici că atunci când mergem spre Cluj sau venim de la Cluj şi mergem spre Sibiu blocajul pe care îl avem la Sebeş este unul care nu mai poate fi acceptat. În sfârşit această lucrare a fost licitată, în valoare de aproximativ 492 de milioane de euro şi care va scoate cu desăvârşire şi traficul greu din această zonă şi aglomeraţia va deveni istorie", a spus Emil Boc.

Municipiul Sebeş este cea mai circulată zonă din judeţul Alba şi una dintre cele mai aglomerate din România. În Sebeş se intersectează traficul de pe două drumuri importante DN 7 - pe unde circulă autoturismele din zona Deva şi care vin din străinătate prin Vama Arad şi DN 1 - traficat de maşinile din zonele Cluj, Alba Iulia şi Sibiu.

Potrivit unui studiu realizat de Serviciul Poliţiei Rutiere Alba, pe acest sector de drum circulă în 24 de ore peste 30.000 de autoturisme sau maşini de transport.

În timpul verii, circulaţia este foarte aglomerată din cauza românilor care se întorc din străinătate, traficul desfăşurându-se uneori aproape bară la bară. În perioada respectivă, valorile de trafic în zona Sebeş ajung şi la peste 40.000 de autoturisme pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici