Boc: Am promis realizarea a 42 de kilometri, iar acum sunt 42 de kilometri de autostradă

Premierul interimar Emil Boc a declarat, marţi, după ce a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, că Guvernul şi-a respectat promisiune făcută privind finalizarea acestui tronson, până la 1 decembrie, între Turda şi Gilău.

74 afișări
Imaginea articolului Boc: Am promis realizarea a 42 de kilometri, iar acum sunt 42 de kilometri de autostradă

Boc: Am promis realizarea a 42 de kilometri, iar acum sunt 42 de kilometri de autostradă (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Emil Boc a condus o Dacia Logan pe porţiunea dată în folosinţă, afirmând că s-a simţit ca "pe o autostradă din Occident".

Totodată, premierul interimar a spus că Guvernul a promis realizarea a 42 de kilometri de autostradă în acest an, iar această promisiune a fost realizată.

"Am promis realizarea a 42 de kilometri, iar acum sunt 42 de kilometri de autostradă. Cu alte cuvinte, ceea ce părea pentru foarte mulţi o promisiune acum este o realizare. Toate aceste lucruri promise sunt realizate", a spus Boc.

Boc a afirmat că este cea mai complicată lucrare de autostradă realizată până acum în România.

"Este cea mai complicată lucrare de autostradă realizată până acum în România. Are o complexitate pe care nu o veţi mai întâlni în România şi demonstrează, pe de o parte, performanţa constructorului, Bechtel, şi felicitările noastre pentru calitatea lucrărilor, cel puţin din câte am observat până acum nu am nimic să le obiectez, iar, pe de altă parte, s-a demonstrat că dacă ai un ministru care ştie să stabilească priorităţile, ştie să gestioneze banii şi un Guvern care să susţină proiectele de infrastructură se pot face lucrări serioase în această ţară", a declarat Boc.

El a spus că realizarea este cu atât mai remarcabilă, cu cât a fost finalizată în cel mai greu an din punct de vedere economic.

"Lucrarea a fost finalizată în anul 2009 şi chiar dacă avem cel mai greu an din punct de vedere economic, din 1929-1933, am reuşit ca în materie de infrastructură să dăm românilor câteva lucrări care vorbesc despre performanţă", a spus Boc.

Acesta a adăugat că este vorba despre Pasajul Băneasa, centura Timişoarei şi centurile ocolitoare ale mai multor oraşe.

Premierul interimar i-a mulţumit ministrului Radu Berceanu pentru că a crezut în parteneriatul pentru Autostrada Transilvania, dar şi constructorului, compania americană Bechtel.

"Cei 42 de kilometri sunt o dovadă a faptului că dacă există un parteneriat serios cu Guvernul României, Autostrada Transilvania va fi gata până la capăt", a spus Boc.

Berceanu a spus, la rândul său, că lucrările la primul tronson al Autostrăzii Transilvania au fost complexe, în condiţiile în care a fost vorba de relocarea de utilităţi, de conducte magistrale de gaz şi apă, dar şi de construirea unor viaducte şi poduri.

Potrivit lui Berceanu, dacă ar fi existat suficiente fonduri, în acest an ar mai putut fi daţi în folosinţă cei 12 kilometri din Autostrada Transilvania de la Câmpia Turzii la Turda, dar şi cei 36 de kilometri de pe tronsonul 3 C din judeţul Bihor.

Porţiunea inaugurată a fost deschisă circulaţiei încă de marţi după-amiază.

Premierul interimar Emil Boc a inaugurat, marţi, primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, tronsonul 2B Turda-Gilău, acesta tăind panglica împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, şi reprezentanţi ai conducerii companiei Bechtel, constructorul autostrăzii.

Ulterior, Emil Boc s-a urcat la volanul unei Dacii Logan pentru a testa şoseaua. În aceeaşi maşină s-a urcat şi ministrul Radu Berceanu.

Autostrada se va numi A3 şi pe ea se va putea circula cu 130 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici