Boc asigură SUA că România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic, iar Nabucco e prioritar

România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic care va conecta piaţa europeană la rezervele din regiunea Mării Caspice şi Orientului Mijlociu, iar proiectul Nabucco este prioritar pentru partea română în cadrul acestui coridor, a declarat, vineri, la New York, premierul Emil Boc.

32 afișări
Imaginea articolului Boc asigură SUA că România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic, iar Nabucco e prioritar

Boc asigură SUA că România sprijină dezvoltarea Coridorului energetic sudic, iar Nabucco e prioritar (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

El s-a întâlnit cu emisarul special al SUA pentru Eurasia şi problematica securităţii energetice, Richard Morningstar, şi a apreciat "procesul permanent de consultare cu Statele Unite" pe probleme de energie, potrivit Guvernului.

"Dorim să ne asumăm un rol activ, la nivelul ţărilor central şi est-europene, în promovarea unei abordări integrate a proiectelor europene şi a politicii UE privind siguranţa energetică", a spus Boc.

El s-a referit şi la contribuţia importantă pe care proiectul de transport al gazelor AGRI o poate avea la dezvoltarea Coridorului energetic sudic şi la securitatea energetică europeană, asigurând cea mai scurtă rută între gazul din regiunea caspică şi pieţele europene.

În acest context, şeful Executivului a exprimat aprecierea şi sprijinul României pentru eforturile americane vizând extinderea cooperării cu ţările din zona Mării Caspice şi stimularea interesului acestora pentru piaţa europeană, arată sursa citată.

Premierul a mai arătat că strategia energetică a României a fost elaborată în acord cu obiectivele Uniunii Europene în domeniu şi că România este o susţinătoare activă a cooperării în cadrul Consiliului pentru energie UE-SUA, dorind să se implice activ pentru succesul proiectelor luate în discuţie.

Premierul Emil Boc se află la New York, pentru reuniunea Adunării Generale a ONU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici