Boc către constructorii de pe Coridorul IV: Avem toleranţă zero faţă de orice lucrare proastă sau nerealizată la timp

Premierul Emil Boc le-a cerut constructorilor tronsoanelor de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean să respecte graficul de execuţie şi cerinţele de calitate ale proiectelor şi i-a avertizat că nu vor fi acceptate lucrări sub standardele valabile din alte state membre ale Uniunii Europene.

1021 afișări
Imaginea articolului Boc către constructorii de pe Coridorul IV: Avem toleranţă zero faţă de orice lucrare proastă sau nerealizată la timp

Boc către constructorii de pe Coridorul IV: Avem toleranţă zero faţă de orice lucrare proastă sau nerealizată la timp (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a fost prezent, marţi, la ceremonia de semnare a ultimelor trei contracte, de 427,5 milioane euro, pentru proiectarea şi execuţia unor segmente ale autostrăzii Orăştie-Sibiu care au fost contestate, după ce primul lot a fost semnat în luna mai alături de alte patru pachete de autostrăzi.

"Avem toleranţă zero faţă de orice lucrare proastă sau nerealizată la timp. Sunt convins că nu vom avea dispute dacă lucrările sunt efectuate la aceleaşi standarde de calitate ca în alte ţări UE şi în graficul stabilit. Dacă avem calitate şi termene respectate, vom fi cei mai buni prieteni, dacă nu, nu vom avea nici cea mai mică toleranţă", a spus Boc constructorilor.

Un avertisment similar a fost transmis acestora de către şeful Guvernului şi în luna mai, la semnarea primelor contracte pentru autostradă.

Premierul a mai arătat, marţi, că în ultima lună au fost semnate de către Ministerul Transporturilor contracte în valoare totală de 1,1 miliarde euro pentru realizarea a 160 kilometri de autostradă şi a apreciat că acest lucru este posibil atunci când există "un ministru performant".

Ministerul Transporturilor a licitat în total nouă pachete de tronsoane de autostradă, din care cinci au fost semnate în luna mai, trei contracte au fost semnate marţi, urmând ca ultimul pachet să fie semnat în perioada următoare, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) va soluţiona contestaţia depusă.

Licitaţia rămasă în prezent fără câştigător se referă la lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, câştigat de asocierea italiană Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d'Acqua-Cossi Construzioni, cu o ofertă de 445,64 milioane lei.

Licitaţia a fost contestată de Confort SA Timişoara-Monteadriano, Tehnologica Radion-Gabriel Couto-Amandio Carvalho-Lena-Rosas-Arcadis şi Asocierea Construcciones Y Promociones Balzola-Robert Alcisa-Puentes din Spania, urmând ca CNSC să dea un rezultat în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici