Boc către inspectorii ANAF: Stăpânul în meserie trebuie să fie legea, chiar dacă acasă şeful e soţia

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe inspectorii ANAF că nu vor suferi "prejudicii" dacă vor aplica firmelor verificate un tratament egal, indiferent de eventuale presiuni în favoarea acestora, şi i-a atenţionat că singurul lor stăpân trebuie să fie legea, "chiar dacă acasă poate soţia este stăpânul".

18 afișări
Imaginea articolului Boc către inspectorii ANAF: Stăpânul în meserie trebuie să fie legea, chiar dacă acasă şeful e soţia

Boc către inspectorii ANAF: Stăpânul în meserie trebuie să fie legea, chiar dacă acasă şeful e soţia (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Singurul vostru stăpân trebuie să fie legea. Nu aveţi un alt stăpân mai important din punct de vedere profesional - poate acasă este soţia - decât legea, fraţilor. Nu avem în România imunitate fiscală şi nu este vreme să lucrăm cu mănuşi, cu măsuri de catifea. Nu puteţi respecta legea, plecaţi acasă şi vin alţii", a spus Boc inspectorilor fiscali, în discursul susţinut marţi, cu ocazia prezentării raportului de activitate pe 2009 al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

El a cerut conducerii şi inspectorilor ANAF să încurajeze oamenii de afaceri care îşi achită impozitele prin sancţionarea celor care lucrează ilegal, astfel încât să fie evitată scăderea încrederii în sistem.

"Nu avem în România imunitate fiscală şi nu este vreme să lucrăm cu mănuşi, cu măsuri de catifea. Nu puteţi respecta legea, plecaţi acasă şi vin alţii", a spus Boc inspectorilor fiscali.

Şeful Guvernului a mai solicitat acestora să sancţioneze toate cazurile de evaziune fiscală, fără a avea reţineri că vor deranja anumite persoane.

"Să nu răspundeţi la intervenţii telefonice. Pot să sune telefoanele, este treaba companiilor de telefonie să asigure conexiunile, dar treaba dumneavoastră este să aplicaţi legea", a spus Boc.

El a arătat că nivelul de evaziune fiscală este încă ridicat şi a apreciat că este nevoie atât de o justă aşezare a sarcinilor fiscale, cât şi de o corectă şi promptă încasare a obligaţiilor bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici