Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la sfârşitul anului

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la finalul anului 2010, deşi termenul de finalizare este 2011, precizând că există în totalitate finanţarea pentru acest obiectiv.

76 afișări
Imaginea articolului Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la sfârşitul anului

Boc: Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminată până la sfârşitul anului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că se va ocupa personal ca termenele de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Sibiu să fie respectate şi chiar devansate.

"Am discutat cu conducerea judeţului şi a oraşului şi le-am asigurat că centura ocolitoare a Sibiului va fi gata până la finalul acestui an. Vorbim de ambele tronsoane ale centurii, dintre care primul va fi gata până la finalul lunii august, iar cel de-al doilea va fi gata până la 31 decembrie 2010, deşi termenul normal de realizare este 2011", a afirmat Emil Boc.

Premierul a anunţat că, primul tronson al centurii, de 14,8 kilometri, este realizat în proporţie de 70 la sută, mai fiind de rezolvat probleme de infrastructură şi despăgubiri.

Construcţia la cel de-al doilea tronson al centurii, de aproape opt kilometri, din care 2,7 kilometri în regim de autostradă, va începe în luna februarie cu amenajarea de şantier.

Potrivit premierului, costul primului tronson al centurii ocolitoare a Sibiului se ridică la 48 de milioane de euro, iar cel de-al doilea tronson costă nouă milioane de euro.

"Vă asigur că există resursele financiare pentru construcţia centurii, iar la finalul acestui an sibienii vor scăpa de coşmarul traficului greu", a spus Emil Boc.

Lucrările la centura ocolitoare a Sibiului au început în primăvara anului 2003, iar în toamna anului 2006 ar fi trebuit să fie încheiate. La termenul de finalizare, însă, abia 40 la sută din centura ocolitoare era gata şi, din cauza întârzierilor prea mari şi a depăşirii costurilor prevăzute în contract, Ministerul Transporturilor a reziliat, în octombrie 2006, contractul cu constructorul iniţial al centurii, firma italiană Todini Construtioni Generali.

În mai 2007 a fost încheiat un nou contract de construcţie cu firmele Max Bogl, Comtram şi Geiger care trebuie să finalizeze primul tronson, iar licitaţia pentru cel de-al doilea a avut loc în toamna anului 2009.

De-a lungul timpului, cetăţenii din Sibiu au făcut nemunărate demersuri, printre care şi o petiţie on-line, pe lângă politicienii locali, administraţia locală şi judeţeană pentru a urgenta contrucţia centurii ocolitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici