Boc cere ca legea responsabilităţii fiscale să fie dezbătută în regim de urgenţă

Proiectul de lege privind responsabilitatea fiscală va fi aprobat de Guvern şi transmis Parlamentului, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă, a declarat premierul Emil Boc, în şedinţa de marţi a Executivului.

22 afișări
Imaginea articolului Boc cere ca legea responsabilităţii fiscale să fie dezbătută în regim de urgenţă

Boc cere ca legea responsabilităţii fiscale să fie dezbătută în regim de urgenţă (Imagine: Mediafax Foto)

În luna noiembrie, Executivul a decis ca legea responsabilităţii fiscale să fie înaintată Parlamentului sub forma unei iniţiative legislative şi sub semnătura miniştrilor PDL care au şi calitatea de parlamentari.

Legea stabileşte că majorările salariale nu vor mai fi efectuate cu şase luni înainte de alegeri, că autorităţile locale vor fi obligate să prevadă planuri financiare fundamentate pe o perioadă de trei ani, obligaţie impusă şi candidaţilor în campanii electorale pentru promisiunile financiare avansate, că rectificările bugetare vor fi limitate la maximum două revizuiri anuale şi că prognozele macroeconomice şi bugetare vor fi asigurate de către un Consiliu Fiscal.

Adoptarea legii reprezintă o condiţie asumată de autorităţile române în negocierile cu FMI şi Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici