Boc despre demisia lui Cazacu: Cred că gestul era binevenit cu mult timp în urmă

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că directorul din Ministerul Economiei Aurel Cazacu, a cărui fiică era asociat într-o firmă alături de Mircea Băsescu şi alţi oameni de afaceri, ar fi trebuit să demisioneze mai demult din minister, şi a apreciat că demisia acestuia este "un gest binevenit".

30 afișări
Imaginea articolului Boc despre demisia lui Cazacu: Cred că gestul era binevenit cu mult timp în urmă

Boc despre demisia lui Cazacu: Cred că gestul era binevenit cu mult timp în urmă (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că gestul era binevenit cu mult timp în urmă şi nu trebuia să aştepte declanşarea acestui, hai să-i spunem scandal, că eu zic că nu-i scandal atâta timp cât nu s-au derulat afaceri", a afirmat premierul Emil Boc.

Emil Boc a ţinut să sublinieze că cel mai important lucru este că nu s-a cheltuit niciun leu din banul public prin firma respectivă.

"Ceea ce este important pentru români este că nu s-au derulat afaceri, fratele preşedintelui nu a făcut niciun fel de afaceri cu arme sau armament prin nicio firmă şi acest lucru este cel mai important. Că într-o formă sau alta a fost prins într-o firmă care a început să se constituie, este un lucru pe care nu-l putem considera ca fiind cel mai fericit. Dar important este că românii trebuie să ştie că niciun leu, niciun ban public nu a fost utilizat de firma fratelui preşedintelui, în care era parte, pentru a face afaceri cu statul român. Acest lucru e cel mai important. În rest, asta e", a mai spus Boc.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a solicitat demisia lui Aurel Cazacu, director general al Direcţiei Generale Industria de Apărare şi Probleme Speciale, ca urmare a evenimentelor în care a fost implicat şi acesta şi-a şi depus-o, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Traian Băsescu i-a cerut fratelui său să se retragă din firmă. De asemenea, Cazacu a anunţat că şi fiica sa se va retrage din Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL.

Omul de afaceri Romeo Oiţă, asociat cu fratele şefului statului în Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că

Mircea Băsescu şi Maria Cazacu au semnat actele de ieşire din firmă

, despre care a spus că nu are ca scop activităţi militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici