Boc: Guvernul depune toate eforturile pentru a asigura un mediu economic stabil şi atractiv

Guvernul României depune toate eforturile pentru asigurarea unui mediu economic stabil şi atractiv, a declarat, luni, premierul Emil Boc, într-un discurs rostit la ceremonia de marcare a Zilei Independenţei.

365 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul depune toate eforturile pentru a asigura un mediu economic stabil şi atractiv

Boc: Guvernul depune toate eforturile pentru a asigura un mediu economic stabil şi atractiv (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Guvernul pe care îl reprezint depune toate eforturile pentru asigurarea unui mediu economic stabil, atractiv, pentru ceea ce înseamnă mediul de afaceri. La fel ca majoritatea statelor UE, şi ţara noastră a fost afectată de criză, dar datele ne arată că recesiunea s-a încheiat şi ne îndreptăm către ieşirea din criza economică. Chiar astăzi am primit o veste bună, România dobândind statutul de investment grade, ceea ce confirmă corectitudinea măsurilor pe care le-am luat în ultimii doi ani şi asigură un traseu sănătos din punct de vedere economic al României", a spus premierul Emil Boc.

El a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA.

"Vocaţia şi potenţialul acestui parteneriat, departe de a fi epuizate, oferă premisele pentru intensificarea în continuare a legăturilor existente între România şi SUA, în special în domeniul economic, contribuind totodată la îmbunătăţirea contactelor directe dintre oameni", a spus el.

De asemenea, Emil Boc a precizat că "decizia recentă de amplasare în România a unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă din Europa este unul dintre cele mai importante proiecte strategice, care confirmă excelenta cooperare dintre ţările noastre".

"Relaţia dintre România şi SUA înseamnă mai mult decât dimensiunea de securitate, înseamnă şi miile de tineri români care studiază în universităţile americane, înseamnă parteneriatele de cercetare, sutele de proiecte de investiţii americane răspândite pe întregul teritoriu al ţării, locuri de muncă prezente şi viitoare pentru tot mai mulţi români, sprijin pentru societatea civilă, sectorul guvernamental", a adăugat Boc.

Premierul a mai spus că "sărbătoarea Americii este cu adevărat sărbătoarea democraţiei şi a libertăţii".

"Aceste valori fundamentale sunt perene. Ele ne oferă şi astăzi un model pentru abordarea provocărilor actuale. În acest sens, România va rămâne alături de SUA în cadrul comunităţii internaţionale, în eforturile comune de promovare şi susţinere a democraţiei şi a valorilor acesteia", a adăugat premierul.

În finalul discursului, Emil Boc i-a mulţumit ambasadorului pentru ospitalitate şi a transmis poporului american urări de pace şi prosperitate. "Happy aniversary, USA", şi-a încheiat Boc discursul.

Premierul Emil Boc participă la ceremonia de marcare a Zilei Independenţei SUA, organizată la reşedinţa ambasadorului Mark Gitenstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici