Boc: Guvernul va fi necruţător cu autorităţile locale care au trucat licitaţii

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, la Ploieşti, că există probleme în ceea ce priveşte corectitudinea licitaţiilor organizate de unele autorităţi locale pentru atribuirea unor lucrări din fonduri europene, el susţinând că Guvernul va fi "necruţător" cu acele autorităţi care au trucat licitaţii.

765 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va fi necruţător cu autorităţile locale care au trucat licitaţii

Boc: Guvernul va fi necruţător cu autorităţile locale care au trucat licitaţii (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Emil Boc a afirmat, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Prahova, că Uniunea Europeană a sesizat că România are probleme în ceea ce priveşte corectitudinea unor licitaţii şi legat de conflictele de interese, în acest context el avertizând că Guvernul va fi "necruţător" cu acele autorităţi locale care au trucat licitaţii.

"Nu mai putem tolera autorităţi locale care pur şi simplu să sfideze legea, să facă licitaţii trucate, să existe conflicte de interese, după care ţara să fie sancţionată pentru că unii greşesc la nivel local. Acest lucru este intolerabil, iar oamenii trebuie să ştie că din cauza unora sau a altora de acest fel noi, ca ţară, putem pierde bani europeni care ar trebui să intre în infrastructura din România", a declarat premierul.

Întrebat dacă are statistici privind numărul licitaţiilor trucate, premierul a spus că atunci când face astfel de afirmaţii se bazează pe informaţiile legate de Programul Operaţional Regional, care a determinat "o parţială întrerupere a plăţilor".

Boc a dat ca exemple contracte din judeţul Teleorman, spunând că astfel de contracte "au pus România în dificultate majoră în raporturile cu Uniunea Europeană".

Premierul a adăugat că, în cazul licitaţiilor trucate, "acele contracte vor fi în primul rând luate de la autorităţile care au încălcat legea şi care nu vor mai avea posibilitatea să le deruleze".

Emil Boc a precizat că în aceste situaţii vor fi sesizate organele de urmărire penală, "pentru începerea demersurilor legale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici