Boc: IMM vor fi obligate să returneze banii UE dacă proiectele nu sunt derulate legal

Premierul Emil Boc i-a avertizat pe reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii că vor fi obligaţi să returneze Uniunii Europene fondurile alocate dacă proiectele cu finanţare comunitară nu sunt derulate transparent şi legal şi că acele contracte care nu se încadrează în grafic vor fi reziliate

31 afișări
Imaginea articolului Boc: IMM vor fi obligate să returneze banii UE dacă proiectele nu sunt derulate legal

Boc: IMM vor fi obligate să returneze banii UE dacă proiectele nu sunt derulate legal (Imagine: Dumitru_Matiu/Mediafax Foto)

"Banii europeni sunt ca banii publici şi trebuie utilizaţi cu maximă transparenţă şi respectarea condiţiilor de legalitate. Din nefericire, în trecut, proiecte UE au fost anulate, iar banii au fost restituiţi, deoarece nu au fost utilizaţi legal şi transparent", a spus Boc, prezent, vineri, la ceremonia de semnare de către reprezentanţii Ministerului Economiei a unor contracte de finanţare pentru IMM.

El a cerut investitorilor să fie atenţi în cheltuirea banilor europeni, astfel încât România să nu fie pusă din nou în situaţia de a returna aceste fonduri, şi să respecte graficul de derulare a proiectelor, "ca într-o cursă contra cronometru", pentru a evita rezilierea contractelor.

Premierul a apreciat că fondurile europene sunt "calea cea mai sigură şi rapidă" de ieşire din recesiune şi a arătat că încă este nemulţumit de ritmul de absorbţie a acestor resurse.

Şegul Guvernului a amintit că, anul viitor, vor fi relocate fonduri între diverse axe ale programelor europene şi orientate către domenii în care nivelul de utilizare este mai ridicat şi a asigurat că la rectificarea bugetară, programată pentru 18 august, vor fi alocaţi bani şi pentru capitalizarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor IMM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici