Boc la o reuniune cu investitori germani: Ce va zice lumea că ţara arde şi eu sunt la conferinţă?

Premierul Emil Boc a participat, joi seara, la o reuniune cu oameni de afaceri organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană la Palatul Parlamentului, întrebându-i retoric pe organizatori, la sosire, ce va spune lumea că el este prezent la o astfel de întâlnire când "ţara arde".

940 afișări
Imaginea articolului Boc la o reuniune cu investitori germani: Ce va zice lumea că ţara arde şi eu sunt la conferinţă?

Boc la o reuniune cu investitori germani: Ce va zice lumea că ţara arde şi eu sunt la conferinţă? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ce o să zică lumea că ţara arde şi Boc este la conferinţă?", s-a adresat premierul organizatorilor.

El s-a scuzat totuşi că nu poate sta foarte mult la discuţii, ci se va rezuma la un discurs, deoarece trebuie să revină la Guvern pentru a coordona intervenţia autorităţilor în ceea ce priveşte deszăpezirea.

În discursul susţinut în faţa oamenilor de afaceri, premierul a amintit că Germania este primul partener comercial şi principala piaţă de export a ţării şi a arătat că România oferă în prezent stabilitate şi predictibilitate, fiind în afara oricărui risc major din UE.

Boc a asigurat că Guvernul nu va aplica măsuri populiste în an electoral, ci va promova doar politici care pot asigura stabilitate economică.

El a arătat totodată că există firme atât străine, cât şi româneşti nemulţumite de unele decizii ale justiţiei şi le-a recomandat investitorilor ca în astfel de cazuri să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii, precizând că el susţine principiul separării puterilor şi faptul că instituţiile statului trebuie să acţioneze independent, conform legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici