Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci

Românii preferă, în condiţii de criză economică, să păstreze mai mulţi bani la bancă şi să economisească, ceea ce are efecte negative pentru economie, deoarece unele televiziuni induc un efect psihologic asupra acestora, susţinând varianta nihilistă a dezastrului din ţară, consideră premierul Boc.

70 afișări
Imaginea articolului Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci

Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a arătat, luni seara, că a analizat datele Ministerului Finanţelor, din care rezultă că volumul economiilor la bancă ale populaţiei a crescut în 2010, trend înregistrat şi în 2009 comparativ cu anul precedent.

"Una dintre explicaţii, dincolo de temerea faţă de criza economică, este şi această întreţinere constantă a nihilismului, a faptului că nimic nu este bine, că totul este rău în această ţară, şi, în condiţiile de criză economică, în loc ca oamenii totuşi să dea drumul şi la partea de consum, preferă să ducă mai mulţi bani la bancă şi să economisească, ceea ce este foarte rău şi ineficient pentru o economie, induce la fiecare dintre români această temere faţă de ziua de mâine şi care implicit afectează economia în ansamblu", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Şeful Guvernului a arătat că el este adeptul unor soluţii obiective.

"Să li se spună lucrurilor pe nume, cu bunele pe care le avem, cu relele care există, dar să li se explice românilor exact cum este viaţa, şi aici, şi în lume, şi în altă parte, şi nu doar varianta asta nihilistă pe care o vedem din nefericire la unele televiziuni, că totul este rău, totul este prăpastie, totul este dezastru, şi care are un efect psihologic asupra fiecăruia dintre noi de a ne limita cheltuielile", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici