Boc şi Udrea au semnat două contracte în valoare de peste 11 milioane de lei, la Timişoara

Premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, au semnat, sâmbătă, la Timişoara, două contracte pentru proiecte finanţate din fonduri europene, în valoare totală de peste 11 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproximativ opt milioane de lei.

298 afișări
Imaginea articolului Boc şi Udrea au semnat două contracte în valoare de peste 11 milioane de lei, la Timişoara

Boc şi Udrea au semnat două contracte în valoare de peste 11 milioane de lei, la Timişoara (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, au semnat, la Timişoara, două contracte pentru proiecte finanţate din fonduri europene, în valoare totală de peste 11 milioane de lei.

Unul dintre proiectele pentru care s-au semnat sâmbătă documentele la Timişoara vizează reabilitarea Parcului Rozelor. Proiectul, în valoare totală de peste 5,6 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproape 4,5 milioane de lei, prevede reamenajarea completă a parcului prin refacerea aleilor pietonale, a spaţiilor verzi şi introducerea unui sistem modern de irigare. De asemenea, vor fi plantaţi aproape 10.000 de trandafiri şi peste 400 de arbori şi arbuşti. Termenul de implementare a proiectului este de 11 luni.

Al doilea proiect se referă la reabilitarea străzii Iancu Văcărescu. Proiectul are o valoare totală de şase milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 3,5 milioane de lei. Investiţia prevede refacerea completă a străzii, a trotuarelor şi a spaţiilor publice, dar şi înfiinţarea unor piste de biciclete şi parcări ecologice.

"Sunt primele contracte din cadrul Axei I pe care le semnăm la Timişoara, urmând ca celelalte şapte proiecte depuse de aici să fie semnate în perioada următoare. Mai avem de semnat multe contracte pe Axa I. Ne-am propus să terminăm de contractat la nivel naţional toţi cei 4,3 miliarde de euro în acest an. Până în prezent, am contractat 3,8 miliarde. Sperăm ca în 2012-2013 să sprijinim beneficiarii să poată derula proiectele de investiţii", a declarat ministrul Elena Udrea, cu ocazia semnării contractelor.

La rândul său, premierul Emil Boc a spus că va susţine toate autorităţile locale sau judeţene care au proiecte europene.

"Suntem prezenţi oriunde sunt autorităţi locale pregătite pentru a semna proiecte. Astăzi în România sunt depuse proiecte în valoare totală de 52,6 miliarde de euro. Proiecte efective care se află în implementare sunt în valoare de 12,5 miliarde de euro, ceea ce arată o parte bună a lucrurilor. Partea care trebuie serios îmbunătăţită este partea de plăţi efective şi de rambursări, cheltuirea efectivă a banilor europeni", a spus Emil Boc.

La semnarea contractelor au participat premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, subprefectul de Timiş Zoltan Marossy şi viceprimarul Timişoarei Adrian Orza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici