Boc: Sunt îngrijorat de blocajul la nivelul firmelor, de faptul că nu sunt resurse pentru investiţii

Fostul premier Emil Boc se declară îngrijorat de "blocajul din economie la nivelul firmelor şi de faptul că nu sunt resurse suficiente pentru investiţii", reproşând Guvernului că nu a venit cu nicio măsură nouă vizând susţinerea mediului de afaceri.

129 afișări
Imaginea articolului Boc: Sunt îngrijorat de blocajul la nivelul firmelor, de faptul că nu sunt resurse pentru investiţii

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în Guvernul Ponta "toată lumea este preocupată de războiul cu preşedintele Băsescu", precum şi de "spargerea USL", teme pe care el le consideră "false".

"Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este blocajul din economie la nivelul firmelor, faptul că nu sunt resurse suficiente pentru investiţii, sunt oprite investiţii în derulare care sunt în prag de finalizare şi nu se întrevăd şanse pentru a le putea duce mai departe. Nimeni nu vorbeşte despre aceste aspecte în Guvern, toată lumea este preocupată de războiul cu preşedintele Băsescu, de spargerea USL, de cine pe cine favorizează în USL. Acestea sunt teme false pentru o ţară care are nevoie ca aerul de investiţii diverse, de locuri de muncă şi de mai mulţi bani pentru continuarea proiectelor de infrastructură. Nu am văzut din partea actualului Guvern nicio măsură nouă pentru susţinerea mediului de afaceri", a spus Boc.

Potrivit fostului prim-ministru, "această somnolenţă" duce la încasări mai reduse la bugetul de stat şi la o creştere economică spre zero.

"Asta înseamnă că nu vom putea spera anul acesta la acele lucruri bune pe care le anunţa USL cu câteva luni în urmă. Ceea ce anunţă USL acum sunt doar majorări de taxe, de preţuri la utilităţi, nu am auzit de proiecte importante care să ducă la modernizarea ţării, iar cele propuse, cum e regionalizarea, sunt în interesul politicienilor, nu al cetăţenilor", a spus Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici