Boc: Sunt semne că la sfârşitul lunii martie România va ieşi oficial din recesiune

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie, după ce pe trimestrul al patrulea al anului trecut s-a înregistrat o creştere economică de 0,1 la sută.

51 afișări
Imaginea articolului Boc: Sunt semne că la sfârşitul lunii martie România va ieşi oficial din recesiune

Boc: Sunt semne că la sfârşitul lunii martie România va ieşi oficial din recesiune (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Boc a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că sunt semne care arată că măsurile decise au mers într-o direcţie bună.

"Sunt primele semne că lucrurile decise au mers în direcţia bună. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar dacă e o creştere de 0,1 la sută, direcţia este de creştere economică. Pe baza acestor date, este cert că avem toate şansele, în urma analizelor economice, ca la sfârşitul lunii martie România să iasă oficial din recesiune. Pentru a ieşi din recesiune este nevoie de două trimestre consecutive de creştere economică. Avem toate datele să fim optimişi că la sfârşitul lui martie, şi din punct de vedere psihologic, România iese din recesiunea economică şi şi-a clădit un drum sănătos, pe termen mediu şi lung, cu evitarea derapajelor", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "partea cea mai grea a greutăţilor" a trecut în 2010 şi a venit momentul ca, începând cu 2011, România să înceapă să culeagă beneficiile măsurilor pe care toţi românii au fost nevoiţi să le suporte.

"Tot românii trebuie să fie principalii beneficiari şi învingători ai acestei crize. Sarcina guvernanţilor trebuie să rămână aceea de a face ceea ce e necesar, nu ceea ce e plăcut pentru ei, pe termen mediu şi lung, pentru ţară. Ne-am asumat în 2010 o altfel de politică impusă de condiţiile vremii. Suferinţele se apropie de sfârşit", a spus Emil Boc.

Acesta a precizat că România a reuşit păstrarea acordului cu FMI şi UE şi Banca Mondială şi s-a încadrat peste prevederile din acord, cu un deficit de 6,5 la sută, nu de 6,9 la sută în 2010, iar căderea economică este mai mică decât cea estimată.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici