Boc: Veştile nu sunt foarte optimiste. Europa se întoarce spre austeritate

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, unde s-a prezentat în procesul pe care i l-a intentat Sorin Ovidiu Vîntu, că Europa se întoarce spre austeritate, iar prognozele de creştere economică s-au diminuat substanţial.

1015 afișări
Imaginea articolului Boc: Veştile nu sunt foarte optimiste. Europa se întoarce spre austeritate

Boc: Veştile nu sunt foarte optimiste. Europa se întoarce spre austeritate (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Veştile în Europa nu sunt foarte optimiste, Europa se întoarce spre austeritate. Prognozele de creştere economică s-au diminuat substanţial în Uniunea Europană. De la un optimist 2% pentru 2012 Uniunea s-a întors spre 0,5-0,6 procente. Zona euro precum şi Franţa şi Marea Britanie au întors în sens negativ prognoza de creştere de la 2% la sub 1%, respectiv 0,6-0,8%", a spus Emil Boc.

Premierul a subliniat că românii o duc greu, dar că aceasta nu este doar o stare specifică României, ci întregii lumi.

"Aceste lucruri ar trebui să ne preocupe. Ştiu că este greu să le spun asta românilor. Românii o duc greu, dar în lume se duce greu", a mai spus Boc.

Emil Boc a răspuns, marţi, mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În acest proces, Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru mai multe afirmaţii făcute la adresa sa în octombrie 2010.

Pronunţarea va fi dată în acest dosar peste o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici