Boc: Voi fi cu ochii pe ministrul de Finanţe şi şeful ANAF la evaziune, dacă nu văd rezultate, pleacă

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că a solicitat explicit atât ministrului de Finanţe, cât şi preşedintelui ANAF să se implice eficient în combaterea evaziunii fiscale şi că va verifica personal situaţia în fiecare lună, iar dacă nu va observa rezultate, aceştia "vor pleca".

31 afișări
Imaginea articolului Boc: Voi fi cu ochii pe ministrul de Finanţe şi şeful ANAF la evaziune, dacă nu văd rezultate, pleacă

Boc: Voi fi cu ochii pe ministrul de Finanţe şi şeful ANAF la evaziune, dacă nu văd rezultate, pleacă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Am cerut ministrului Finanţelor şi şefului ANAF explicit, ca atribuţii de bază, combaterea evaziunii fiscale şi gestionarea fondurilor UE. Voi fi cu ochii pe ei în fiecare lună, pentru că am modificat legislaţia tocmai pentru a asigura instrumente suplimentare în combaterea evaziunii fiscale. Dacă nu voi vedea rezultate, vor pleca", a spus Boc.

El a răspuns astfel la cererea jurnaliştilor de a comenta declaraţiile preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind corupţia din Garda Financiară.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, miercuri, că mulţi dintre angajaţii Gărzii Financiare vor fi disponibilizaţi pentru că "iau şpagă", concedierile făcând parte dintr-un program mai amplu de restructurare a instituţiei discutat împreună cu experţii FMI.

"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios tuturor că vor urma disponibilizări semnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar, după o întâlnire cu o echipă de asistenţă tehnică din partea FMI.

Rugat să precizeze clar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitatea morală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns că aceştia "iau şpagă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici