Bode: Lucrările pentru alte două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşi, în linie dreaptă

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus, marţi, prezent pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, că lucrările pentru tronsoanele 3 şi 4 au intrat în linie dreaptă, după ce a fost desemenat câştigătorul licitaţiei pentru cele două segmente de drum.

1427 afișări
Imaginea articolului Bode: Lucrările pentru alte două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşi, în linie dreaptă

Bode: Lucrările pentru alte două tronsoane ale drumului expres Craiova-Piteşi, în linie dreaptă

„Dacă tronsonul 1 si tronsul 2 sunt în execuţie, aşa cum am prezentat, de azi (marţi - n.red.) pot să spun că şi tronsonul 3 şi tronsonul 4 au intrat în linie dreaptă. Asta înseamnă că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru tronsoanele 3 şi 4. (Colegii mei - n.red.) au finalizat raportul procedurii pentru tronsonul 4 astăzi (amrţi - n.red.). Tronsonul 3 (costă n.red.) 670 de milioane de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 de luni executţie, iar tronsonul 4 (costă - n.red.) 617 milioane de lei, tot aşa 12 luni proiectare, 24 de luni execuţie, acelaşi antreprenor care execută şi tronsonul 2. Este un antreprenor serios. Dacă nu vom avea nicio contestaţie, în a doua parte a lunii iulie vom semna contractul de execuţie pentru tronsoanele 3 şi 4”, a spus Bode, aflat în vizită pe şantierul menţionat.

El a adăugat că în acest vor fi plătite toate deconturile existente pentru şantierele deschise, respectiv cei 164 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.

„6,4 miliarde de lei avem alocaţi prin titlul 58 Fonduri europene nerambursabile. Aşadar, în acest an, toate şantierele care sunt deschise, 164 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, tot ceea ce se aduce la decontare se plăteşte”, a subliniat ministrul Transpoturilor.

Pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

„Suntem prezenţi pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, la cel mai lung pod, care măsoară 1,7 kilometri. Este o lucrare de artă extrem de dificil de realizat, care este în curs de edificare şi va asigura traversarea râului Olt în condiţiile cele mai bune. Drumul expres Craiova- Piteşti este un proiect fundamental. Am semnat, în 2008, cânt eram ministru al Transporturilor, Memorandumul de înţelegere cu Ford, în care Guvernul s-a angajat să realizeze acest proiect de investiţii, 12 ani de zile, în care cea mai mare parte la putere a fost PSD, acest proiecte a fost ignorat. (...) Va fi finalizat, sunt convins, mai repede decât termenul stabilit în contract”, a spus Orban.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumul expres Craiova-Piteşi ar urma să fie finalizat în 2023 şi va avea 121 de kilometri, 10 intersecţii rutiere, 75 de poduri şi pasaje, 25 de intersecţii, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Valoarea totală a proiectului este de peste 5,5 miliarde de lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 25% contribuţia proprie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
drum,
express

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici