Boeing a livrat în 2013 un număr record de aeronave

Boeing a livrat anul trecut un număr record de 648 de aeronave, în creştere cu 7,8% faţă de 2012, grupul intensificând producţia în urma consemnării la sol pentru trei luni a avioanelor 787 Dreamliner, din cauza unor incendii declanşate la baterii.

224 afișări
Imaginea articolului Boeing a livrat în 2013 un număr record de aeronave

Boeing a livrat în 2013 un număr record de aeronave (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul american de avioane a livrat 65 de aparate Dreamliner în 2013, în creştere de la 46 în anul precedent, relatează Bloomberg.

Vânzările şi producţia de avioane sunt în creştere, operatorii aerieni profitând de avantajul costurilor scăzute de finanţare pentru înlocuirea modelelor mai vechi cu unele noi, cu un cosum redus de carburant.

Boeing a primit anul trecut 1.355 de comenzi, pe locul al doilea ca mărime în istoria companiei, faţă de 1.338 în 2012.

Airbus nu a publicat încă date de acest tip pentru 2013, dar comenzile cumulate primite de cei doi mari producători de avioane ar putea atinge 2.800 de aparate, în valoare de circa 250 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici