Boeing a livrat primul 787 Dreamliner. Avionul va consuma cu 20% mai puţin carburant decât unul construit tradiţional - GALERIE FOTO

Boeing a livrat prima aeronavă 787 Dreamliner, în valoare de 200 de milioane de dolari, îndelungatul proiect care a suferit trei ani de amânări şi a costat câteva miliarde de dolari devenind în sfârşit realitate.

3235 afișări
Imaginea articolului Boeing a livrat primul 787 Dreamliner. Avionul va consuma cu 20% mai puţin carburant decât unul construit tradiţional - GALERIE FOTO

Boeing a livrat primul 787 Dreamliner. Avionul va consuma cu 20% mai puţin carburant decât unul construit tradiţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul construit din materiale uşoare poate asigura operatorului economii de 20% la consumul de carburant, potrivit Boeing, şi oferă mai mult confort pasagerilor datorită unei mai bune circulări a aerului şi hublourilor mai mari, a căror transparenţă poate fi controlată electronic.

Primul 787 Dreamliner a fost livrat duminică grupului japonez All Nippon Airways, cu trei ani mai târziu decât termenul stabilit iniţial, după mai multe amânări care au costat Boeing miliarde de dolari.

Aeronava a fost sărbătorită cu două zile de petreceri la fabrica din Seattle unde a fost asamblată şi va pleca marţi spre Japonia, pentru a intra în exploatare pe 26 octombrie.

All Nippon intenţionează să "facă rulajul" avionului pe rute interne înainte de a-l introduce pe zboruri internaţionale, inclusiv spre Frankfurt.

Autonomia aeronavei este cu 52% mai îndelungată decât modelul pe care îl va înlocui, Boeing 767, construit după un design tradiţional din metal, deşi consumă cu 20% mai puţin carburant, potrivit unui director al companiei japoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici