Boeing întrece Airbus, ca valoare a comenzilor pentru avioane, pentru prima dată în ultimii cinci ani

Boeing a primit comenzi pentru 420 de avioane care valorează 58 de miliarde de dolari, în timp ce Airbus a înregistrat comenzi pentru 229 de aeronave, pentru preţul de 25 de miliarde de dolari, în cadrul Paris Air Show, potrivit Bloomberg.

1110 afișări
Imaginea articolului Boeing întrece Airbus, ca valoare a comenzilor pentru avioane, pentru prima dată în ultimii cinci ani

Valoarea totală a comenzilor, de 83 de miliarde de dolari, depăşeşte valoarea contractelor de anul trecut, de 50 de miliarde de dolari, de la show-ul din Farnborough, din Marea Britanie, din 2010, când s-a înregistrat cea mai mică valoare a comenzilor.

Cel mai mare cumpărător de la expoziţia din Paris a fost GE Capital Aviation Services, de la General Electric, care a comandat 100 de avioane Airbus în valoare de 10,8 miliarde de dolari şi a schimbat sloturile de producţie de la 20 de avioane Boeing din achiziţiile anterioare în modelele 737 Max 10.

Modelul, aflat în competiţie cu A321neo de la Airbus, a asigurat 336 de comenzi, inclusiv schimbări ale clienţilor care l-au preferat în detrimentul altor versiuni 737 Max.

Unul dintre cei mai mari clienţi de la Paris Air Show este compania aeriană indiană SpiceJet, care a încheiat un acord pentru 40 de avioane Boeing, cel mai recent model Max.

Blue Air România va comanda, de asemenea, şase avioane Boeing, modelul 737 MAX, şi va închiria 6 avioane modelul 737 MAX şi şase aeronave modelul Next-Generation 737-800 de la Air Lease Corporation, potrivit anunţului făcut marţi în cadrul Paris Air Show.

Wizz Air Holdings Plc a anunţat miercuri o comandă suplimentară de 10 aeronave Airbus A321ceo. Avioanele vor intra în floata companiei aeriene în 2018 şi 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici