Bolt vrea să se extindă şi în domeniul livrării de mâncare. Cât a împrumutat de la Banca Europeană de Investiţii

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a convenit împreună cu Bolt, platforma estonă de ride-sharing ce activează şi în România, o linie de creditare în valoare de 50 milioane de euro, potrivit TechCrunch.com.

718 afișări
Imaginea articolului Bolt vrea să se extindă şi în domeniul livrării de mâncare. Cât a împrumutat de la Banca Europeană de Investiţii

Bolt vrea să se extindă şi în domeniul livrării de mâncare

Împrumutul va fi folosit pentru îmbunătăţirea serviciilor şi extinderea activităţii în domeniul livrării de mâncare, precum şi pe segmentul de bike-sharing. Finanţarea este asigurată prin Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), elementul central al planului de investiţii pentru Europa în domeniul tehnologic şi de start-up.

"Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa. Sunt mândru că Europa, prin intermediul Planului de Investiţii, sprijină strategia de cercetare şi dezvoltare a platformei estoniene Bolt de a crea servicii sigure şi inovatoare care vor spori mobilitatea urbană", spune comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni într-un comunicat.

Cunoscută drept "venture debt", finanţarea este structurată ca un împrumut ce prevede că termenii plăţii se bazează veniturile viitoare şi implicit pe rezultatele viitoare ale companiei.

"Mobilitatea este unul dintre segmentele unde Europa va beneficia cu adevărat de pe urma unui campion local care împărtăşeşte valorile consumatorilor şi reglementatorilor europeni. Finanţarea Băncii Europene de Investiţii ne va permite să fim de folos mai multor europeni", a spus şi co-fondatorul Bolt, Martin Villig.

Compania estonă de ride-sharing este activă în România din 2016. Bolt a fost fondată în 2013 de doi fraţi, Martin şi Markus Villig, iar în prezent operează în peste 30 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici