Bosch vrea să mai construiască o fabrică în România

Bosch vrea să construiască încă o fabrică în România, printr-o investiţie greenfield, şi să extindă unitatea de producţie de componente pentru utilaje de la Blaj, a declarat, miercuri, directorul general al subsidiarei din România a grupului german, Brigitte Eble.

847 afișări
Imaginea articolului Bosch vrea să mai construiască o fabrică în România

Bosch vrea să mai construiască o fabrică în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom trimite Ministerului Finanţelor documentaţia referitoare la intenţiile noastre de investiţii în România, care vizează construcţia unei noi fabrici, precum şi extinderea fabricii Bosch Rexroth de la Blaj. Investiţiile sunt de amploare şi încă nu putem să dăm deocamdată niciun detaliu referitor la acestea. Guvernul României are programe de susţinere a investiţiilor şi vom propune să ne sprijine cu astfel de facilităţi în vederea realizării proiectelor", a spus Eble într-o conferinţă de presă privind anunţarea rezultatelor companiei în România.

Potrivit unor surse din companie, investiţia greenfield va viza sectorul auto.

Subsidiara grupului german are în vedere pentru acest an angajarea a până la 300 de persoane la fabrica Rexroth şi Centrul de Comunicare de la Timişoara.

Bosch România estimează pentru anul în curs o creştere a cifrei de afaceri cu 7%, la 172 milioane euro. Anul trecut, compania a avut afaceri de 161 milioane euro, în urcare cu 17% faţă de 2009.

Eble a spus că până la 60% din cifra de afaceri realizată în România provine din activităţile din domeniul auto, din care fac parte vânzările de piese aftermarket şi componente furnizate către producătorii de autovehicule. Bunurile de larg consum şi tehnica industrială au o pondere de 27%, respectiv 13% din afacerile companiei germane pe plan local.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch SRL - distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice, BSH Electrocasnice - import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens, Bosch-Rexroth - componente pentru industria de maşini unelte, fabrica Bosch-Rexroth de la Blaj, care produce scule electrice şi componente pentru utilaje, şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara.

La sfârşitul anului trecut, Bosch România avea aproximativ 1.200 de angajaţi, cu 200 mai mulţi faţă de 2009.

Cifra de afaceri globală a grupului Bosch a crescut anul trecut cu 24%, la 47,3 miliarde de euro. Pentru anul în curs compania a bugetat investiţii de peste şapte miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici