Brokerul de active digitale Voyager Digital cere falimentul

Brokerul de active digitale Voyager Digital a anunţat miercuri că a depus cerere de faliment, devenind o altă victimă a căderii dramatice a preţurilor care a zguduit sectorul criptomonedelor, scrie Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Brokerul de active digitale Voyager Digital cere falimentul

Brokerul de active digitale Voyager Digital cere falimentul

Creditorii de criptomonede, precum Voyager, au cunoscut un boom în pandemia COVID-19, atrăgând deponenţi cu dobânzi ridicate şi acces uşor la împrumuturi oferite rareori de băncile tradiţionale. Cu toate acestea, recenta prăbuşire a pieţelor cripto - declanşată de căderea a două active importante în luna mai - a afectat creditorii.

Celsius, cu sediul în New Jersey, şi-a îngheţat în iunie retragerile şi a angajat consilieri pentru o posibilă cerere de faliment. Voyager a îngheţat retragerile în această lună, la fel ca un alt creditor, Vauld din Singapore.

Săptămâna trecută, Voyager a declarat că a emis o notificare de neîndeplinire a obligaţiilor de plată către fondul de acoperire criptografic Three Arrows Capital (3AC), cu sediul în Singapore, pentru că nu a efectuat plăţile aferente unui împrumut cripto în valoare totală de peste 650 de milioane de dolari.

Ulterior, în cursul aceleiaşi săptămâni, 3AC a depus o cerere de faliment în baza capitolului 15, care permite debitorilor străini să protejeze activele din SUA, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi investitori afectaţi de prăbuşirea preţurilor cripto. 3AC este acum în curs de lichidare, a anunţat Reuters săptămâna trecută.

În declaraţia de faliment depusă marţi în cadrul capitolului 11, Voyager - cu sediul în New Jersey, dar listată la Toronto - a estimat că are peste 100.000 de creditori şi active cuprinse între 1 şi 10 miliarde de dolari, precum şi datorii de aceeaşi valoare.

Voyager semnase luna trecută un acord cu firma de tranzacţionare Alameda Ventures, fondată de Sam Bankman-Fried, directorul general al principalei burse FTX, pentru o linie de credit. Un dosar depus la Tribunalul de faliment al SUA, districtul sudic din New York, arăta că Alameda era cel mai mare creditor al Voyager, cu împrumuturi negarantate de 75 de milioane de dolari.

Alameda nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici