Bucşaru nu renunţă la planul de a construi 4.000 de case în Green City, proiectul în care şi-a pus toţi banii

Drumul dintre Bucureşti şi Adunaţii Co­pă­ceni, pe care firma de construcţii a omului de afa­ceri Nelu Iordache îl va moderniza pentru 80 mil. lei, este uşor de parcurs di­mi­neaţa dinspre Ca­pitală. Treci de Jilava, intri în comuna 1 De­cem­brie, iar înainte de ie­şirea din loca­litate, un in­di­cator mare cu inscripţia Green City te îndrumă pe un drum asfaltat din dreapta, unde accesul este restricţionat de o barieră albă: intrarea în cel mai mare proiect de vile de pe piaţa locală.

145 afișări
Imaginea articolului Bucşaru nu renunţă la planul de a construi 4.000 de case în Green City, proiectul în care şi-a pus toţi banii

Bucşaru nu renunţă la planul de a construi 4.000 de case în Green City, proiectul în care şi-a pus toţi banii

După barieră, pe partea dreaptă sunt ridicate structurile la mai multe vile din noua fază de dezvoltare - vilele denumite Tamisa, aflate în diverse stadii de execuţie. Conduci două-trei sute de metri, pe aleile mărginite de stâlpi verzi şi ajungi la o clădire albă, cu un singur nivel, deasupra căreia este prinsă o plăcuţă cu inscripţia "birou de vânzări".

Pe domeniul de 100 de hectare care a apar­ţi­nut familiei regale, cunoscut ulterior drept "serele Comaico", o serie de clădiri vechi sunt în proces de renovare, în vederea realizării unui restaurant cu specific românesc, a unei ceainării şi a unei patiserii, în timp ce Primăria din 1 De­cem­brie îşi va muta la rândul ei sediul într-una dintre vechile clădiri de pe domeniu, potrivit reprezentanţilor Green City.
Pe acest lot nu se află doar clădiri cu valoare ar­hitecturală. Pe lângă foste silozuri sau hale de cân­tărit grânele, un bloc "cubic", de circa patru etaje, genul confort trei de la marginea oraşului, a fost abandonat în mijlocul pădurii. "Acest bloc a fost construit în perioada comunismului pen­tru muncitorii din sere", spune Mircea An­ghel, consultant vânzări în cadrul Green City.
Tot acest patrimoniu a fost cumpărat în 2006 de la SIF Muntenia pentru circa 17 mil. euro de către omul de afaceri Dumitru Bucşaru, cu­noscut drept finanţator al echipei de fotbal Uni­rea Urziceni. Bucşaru a început aici în 2008 un proiect prin care intenţionează să dezvolte 4.000 de case, unul dintre cele mai ambiţioase pla­nuri de ansambluri de locuinţe de la mar­gi­nea Bucureştiului.
CEC-ul l-a salvat

Omul de afaceri a construit până în prezent 520 de vile, grupate în 130 de "cuburi", cu pre­ţuri pornind de la 100.000 de euro. 350 de unităţi au fost ridicate cu ajutorul unui credit de peste 100 mil. lei de la CEC Bank.
În con­di­ţiile în care ritmul de vânzare a fost la jumătate faţă de cel scon­tat, de circa 20 de case pe lună împru­mu­tul a ajuns la sca­den­ţă fără ca Buc­şa­ru să fi încasat suficienţi bani de la clienţi pen­tru ram­bursarea creditului.
Citeşte mai multe despre proiectul Green City pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici