Bucureşti, în topul celor mai populare 30 de oraşe din lume pentru deschiderea de centre de afaceri

Bucureştiul se află în topul celor mai populare 30 de oraşe din lume pentru deschiderea de centre de afaceri, ocupând poziţia 29, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis (CBRE).

633 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, în topul celor mai populare 30 de oraşe din lume pentru deschiderea de centre de afaceri

Bucureşti, în topul celor mai populare 30 de oraşe din lume pentru deschiderea de centre de afaceri (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Studiul "Business Footprint" analizează prezenţa cu centre de afaceri în clădiri de birouri a 280 de companii mari în peste 100 de ţări şi 232 de oraşe şi arată că 17 dintre cele mai populare 30 de destinaţii sunt pieţe emergente, categorie în care este inclus şi Bucureştiul.

Din totalul companiilor luate în considerare în raport, 110 au birouri în Bucureşti, respectiv 39,3%. Bucureştiul se poziţionează astfel pe locul 16 între cele 17 pieţe emergente.

În Europa Centrală şi de Est, România este devansată de toate capitalele, în condiţiile în care în Varşovia sunt prezente 53,6% dintre companii, ceea ce o plasează pe locul 12, Budapesta se află pe locul 20 cu o prezenţă de 45,7%, iar Praga pe poziţia 21, atrăgând 45% din totalul companiilor.

Cele mai atractive oraşe pentru deschiderea de centre de afaceri dintre pieţele emergente sunt Shanghai şi Moscova, cu 172 de companii (61,4%), respectiv 170 (60,7%).

Beijing se află pe poziţia următoare, 169 de companii din totalul de 280 având birouri în acest oraş.

"Rezultatele studiului arată că pentru a-şi alimenta creşterea companiile se plasează astfel încât să câştige acces pe noi pieţe. De asemenea, este interesant de remarcat poziţia anumitor pieţe emergente în raport cu alte oraşe din economiile dezvoltate. De exemplu, Shanghai, Moscova, Beijing şi Dubai sunt în top zece al celor mai populare locaţii, cu mai multe companii decât în Paris (56%), New York (55%) şi Milan (53%)", apreciază autorii studiului.

CBRE este una din cele mai mari companii de consultanţă imobiliară la nivel global, fiind prezentă în România prin CBRE Eurisko, după preluarea companiei locale Eurisko.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici