Bucureştiul organizează Campionatul mondial de jocuri video. Câţi spectatori sunt aşteptaţi pe Naţional Arena

Campionatul mondial de jocuri video The International, care va avea loc în luna octombrie în Bucureşti, ar putea strânge circa 15.000 de spectatori, conform informaţiilor reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

1412 afișări
Imaginea articolului  Bucureştiul organizează Campionatul mondial de jocuri video. Câţi spectatori sunt aşteptaţi pe Naţional Arena

Campionatul mondial de jocuri video The International, care va avea loc în luna octombrie în Bucureşti, ar putea strânge circa 15.000 de spectatori, conform informaţiilor reprezentanţilor Primăriei Capitalei. Astfel, organizarea evenimentului la Bucureşti contribuie la creşterea cererii pentru hotelierii din Capitală.

The International, campionatul mondial de Dota 2, cel mai mare campionat de gaming din lume, va avea loc între 7 şi 17 octombrie, iar organizatorul va fi chiar dezvoltatorul jocului, Valve, care va plăti circa 500.000 de euro Primăriei Generale a Bucureştiului pentru închirierea Arenei Naţionale.

În campionat vor concura 18 echipe din întreaga lume pentru un premiu de 40 milioane de dolari, iar numărul total al celor care vor urmări online acest eveniment va fi de 80 de milioane.

Organizarea unui astfel de eveniment la Bucureşti va avea un impact puternic asupra oraşului, care va încasa cheltuielile turiştilor străini, dar şi a ţării, în contextul în care va însemna promovarea României, ce ar putea duce mai târziu la un număr mai mare turişti străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici