Buffett: Situaţia Europei se deteriorează rapid. Nimeni nu deţine controlul şi UE nu poate tipări bani

Situaţia Europei se deteriorează "destul de repede", întrucât se pare că nimeni nu deţine controlul, iar UE nu poate tipări bani, a declarat miliardarul american Warren Buffett.

1070 afișări
Imaginea articolului Buffett: Situaţia Europei se deteriorează rapid. Nimeni nu deţine controlul şi UE nu poate tipări bani

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buffett are încredere că europenii vor reuşi "să rezolve situaţia" în zece ani, însă pentru moment nu există o rezolvare evidentă.

O parte importantă a problemei este că nimeni nu pare să deţină controlul în Europa, iar regiunea nu dispune de propriile "tipografii de bani", a spus Buffett, citat de CNBC.

Investitorul american a afirmat că nu ştie dacă moneda euro va continua să existe şi peste zece ani, dar consideră că euro nu poate supravieţui aşa cum a fost proiectat iniţial.

În Statele Unite, economia a încetinit în asemenea măsură încât se află de fapt în stagnare, a spus Buffett. În pofida încetinirii, economia americană se descurcă mai bine decât oricare altă mare economie a lumii, consideră el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici