BUGET 2012: Guvernul a tăiat bugetul Preşedinţiei şi a majorat fondurile SRI pentru anul viitor

Bugetul pentru anul viitor al Administraţiei Prezidenţiale a fost modificat de Guvern în scădere la 27,2 milioane lei, cu 1,6 milioane lei mai puţin comparativ cu alocările din acest an şi cu 2,3 milioane lei sub nivelul fondurilor prevăzute în proiectul iniţial de buget pentru 2012.

688 afișări
Imaginea articolului BUGET 2012: Guvernul a tăiat bugetul Preşedinţiei şi a majorat fondurile SRI pentru anul viitor

Guvernul a tăiat bugetul Preşedinţiei şi a majorat fondurile SRI pentru anul viitor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În acest an, Preşedinţia a avut un buget de 28,8 milioane lei.

La momentul prezentării proiectului de buget pentru anul viitor, alocările rezervate Preşedinţiei se ridicau la 29,6 milioane lei, majorare explicată de către reprezentanţii Guvernului prin faptul că ar fi necesare fonduri pentru renovarea Muzeului Cotroceni.

Pentru Serviciul Român de Informaţii au fost alocate fonduri chiar mai mari decât în proiectul iniţial de buget, în creştere de la 971,4 milioane lei în acest an la 989,3 milioane lei.

Iniţial, SRI urma să beneficieze pentru anul viitor de 986,9 milioane lei.

Pentru Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul de Protecţie şi Pază a fost menţinută decizia de creştere a bugetelor din proiectul iniţial, de la 187,5 milioane lei la 193,9 milioane lei în cazul SIE şi de la 129 milioane lei la 132,3 milioane lei în cazul SPP.

În schimb, bugetul Senatului a fost menţinut în scădere de la 90,7 milioane lei la 85,3 milioane lei, ca şi cel al Camerei Deputaţilor, de la 210 milioane lei la 209,7 milioane lei.

Proiectul de buget pentru anul viitor a fost aprobat, vineri, de Guvern şi transmis Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici