BUGET 2012: Guvernul impune din nou companiilor de stat să îngheţe angajările şi limitează cheltuieli cu salarii

Companiile de stat şi regiile autonome vor fi obligate să îngheţe şi anul viitor angajările, astfel încât să nu depăşească numărul de personal stabilit pentru 2011, iar societăţilor cu pierderi ori care sunt subvenţionate le va fi impus să limiteze cheltuielile cu salariile la nivelul din acest an.

652 afișări
Imaginea articolului BUGET 2012: Guvernul impune din nou companiilor de stat să îngheţe angajările şi limitează cheltuieli cu salarii

BUGET 2012: Guvernul impune din nou companiilor de stat să îngheţe angajările şi limitează cheltuieli cu salarii (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Restricţiile de cheltuieli în cazul regiilor autonome şi companiilor la care statul este acţionar unic sau majoritar au fost incluse în proiectul de buget pentru 2012, obţinut de MEDIAFAX.

Documentul prevede că, pentru anul 2012, regiile şi companiile de stat care au înregistrat pierderi în anul precedent sau care primesc subvenţii sau transferuri de la bugetul de stat pentru activitatea de exploatare nu pot depăşi nivelul cheltuielilor cu salariile aferente anului precedent.

Regiile şi companiile care au înregistrat profit în anul precedent pot acorda creşteri salariale în 2012, dar nu mai mari decât inflaţia prognozată pentru anul viitor.

Proiecţia de inflaţie pentru anul viitor a fost redusă recent de Banca Naţională de la 3,5% la 3%.

"În anul 2012, operatorii economici nu pot majora numărul maxim de personal prevăzut prin bugetul aprobat pentru anul 2011. În cazuri temeinic justificate, respectiv în condiţiile extinderii activităţii, Guvernul poate aproba creşterea numărului de personal şi, în mod corespunzător, cheltuielile cu salariile la unii operatori economici", se mai arată în document.

Toate aceste restricţii au fost aplicate şi pe parcursul acestui an.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca politica salariala a regiilor autonome şi companiilor naţionale să fie stabilită anual, prin legea bugetului de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici