BUGET 2018: Ministerul Transporturilor va avea 9,1 miliarde de lei, în plus faţă de 2017/ Mai mulţi bani pentru autostrăzi anul viitor

Ministerul Transporturilor (MT) va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 9,1 miliarde de lei, cu 0,85% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

1538 afișări
Imaginea articolului BUGET 2018: Ministerul Transporturilor va avea 9,1 miliarde de lei, în plus faţă de 2017/ Mai mulţi bani pentru autostrăzi anul viitor

BUGET 2018: Ministerul Transporturilor va avea 9,1 miliarde de lei, în plus faţă de 2017/ Mai mulţi bani pentru autostrăzi anul viitor

Ca ordonator principal, MT va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 30,9 miliarde de lei.

Pentru programul de autostrăzi şi variante ocolitoare în regim de autostradă, MT are un buget principal de 1,7 miliarde de lei (cu 300 de milioane de lei mai mult decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei.

Pentru investiţiile în sectorul feroviar, MT are doar bugetul de bază de 3,4 miliarde de lei, în condiţiile în care pe 2017 nu au fost alocate fonduri bugetare la acest capitol. Nu sunt prevăzute credite de angajament pentru investiţiile în sectorul feroviar.

Pentru investiţiile la Metroul bucureştean, MT are un buget principal de 1,1 miliarde de lei (cu 150 de milioane de lei mai păuţin decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 5,2 miliarde de lei.

Per ansamblu, 22 de ministere vor primi bani în plus în 2018, în timp ce alte cinci fondurile vor scădea, se arată în sinteza proiectului de buget.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici