Bugetul alocat protecţiei mediului în judeţul Sibiu, mai mare cu 600 la sută faţă de 2012

Bugetul judeţului Sibiu pentru 2013 prevede o sumă de peste 50 de milioane de lei pentru protecţia mediului, cu aproape 600 la sută mai mult decât în 2012, banii fiind pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

245 afișări
Imaginea articolului Bugetul alocat protecţiei mediului în judeţul Sibiu, mai mare cu 600 la sută faţă de 2012

Bugetul alocat protecţiei mediului în judeţul Sibiu, mai mare cu 600 la sută faţă de 2012 (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că veniturile estimate ale judeţului Sibiu pentru anul 2013 sunt de 259,2 milioane lei, cu o creştere de 3,86 la sută faţă de anul 2012.

Cea mai mare pondere din acest buget o au veniturile proprii, aproximativ 32 la sută, urmate de subvenţiile de la bugetul de stat, sumele defalcate din TVA şi fondurile de la Uniunea Europeană.

Cindrea a spus că judeţul va cheltui suma de 324,4 milioane de lei, din care 65,3 milioane de lei fiind excedent rămas din anii anteriori.

Preşedintele CJ Sibiu a afirmat că două treimi din acest buget vor fi alocate pentru funcţionarea judeţului şi o treime pentru dezvoltare.

Potrivit lui Cindrea, cea mai mare creştere a bugetului se înregistrează în sectorul de protecţia mediului.

"Cea mai mare creştere o avem la protecţia mediului, unde am alocat 51,5 milioane de lei, o creştere de 591,81 la sută şi este datorată susţinerii financiare a unui proiect extrem de important pe care l-am găsit întârziat, care s-a blocat din motive independente de voinţa noastră. E vorba de «Sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Sibiu». Din luna martie, acest proiect va fi prioritate pentru judeţul Sibiu. Se adresează tuturor celor 64 de localităţi din judeţul Sibiu şi pot să spun că avem condiţiile necesare ca la sfârşitul anului acest proiect, care presupune colectarea selectivă a deşeurilor, să fie terminat", a spus Cindrea.

El a afirmat că una dintre firmele care făceau parte din asocierea care implementează proiectul a intrat în insolvenţă şi, fiind vorba de fonduri europene care se folosesc la derularea proiectului, procedura de înlocuire a acesteia trebuia să primească acceptul reprezentanţilor Uniunii Europene şi pe cel al Ministerului Mediului.

"Avem toate demersurile legale făcute. O să fim unul din primele judeţe care va finaliza acest proiect. În şedinţa de CJ din această lună ( luna februarie - n.r.) avem o notă pentru o variantă de continuare a acestui proiect. Voi cere votul consilierilor", a spus Cindrea.

El a precizat că sănătatea va primi 18,5 milioane de lei, urmând să fie lucrări de investiţii la toate cele trei spitale din subordinea CJ Sibiu, cultura va primi 33,7 milioane de lei, învăţământul 27,4 milioane de lei, transporturile 66 de milioane de lei, iar asistenţa socială 100 de milioane de lei.

Potrivit lui Cindrea, vor fi asfaltate sau modernizate drumuri judeţene şi comunale, însumând peste 180 de kilometri, se vor realiza şapte poduri, se vor amenaja zece centre culturale, patru terenuri de sport şi patru terenuri de joacă în comune.

De asemenea, CJ Sibiu va plăti, în 2013, diferite sume pentru întreţinerea SMURD Copşa Mică, pentru funcţionarea Spitalului Agnita, pentru modernizarea şi funcţionarea sediului ISU Avrig, dar şi pentru modernizarea unui centru de prevenire a criminalităţii în municipiul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici