Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

Bugetul pe 2018 al Ministerului Economiei a fost adoptat, joi, de Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament.

85 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de Comisiile reunite din Parlament

Ministerul Economiei va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 355,8 milioane de lei, cu 104,8% mai mult decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Ca ordonator principal, Ministerul Economiei va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) faţă de acest buget, în valoare totală de până la 366,6 milioane de lei.

Sursele de finanţare şi ponderea fiecărei surse în totalul finanţării sunt structurate astfel: bugetul de stat 78,1%, fondurile externe nerambursabile 0,1% şi venituri proprii 21,8%.

Printre principalele atribuţii ale Ministerului Economiei se numără coordonarea industriei de apărare, programele de închidere a minelor şi gestionarea sistemului pentru protecţia consumatorilor.

„Pentru restructurarea industriei de apărare sunt alocate, în acest an, 35,3 milioane de lei, fonduri în creştere cu 9,41% faţă de cele din 2017. Apoi pentru programele de conservare şi/sau închidere a minelor sunt alocate 50 de milioane de lei, iar pentru înfiinţarea Centrului European de Protecţie a Consumatorilor sunt prevăzute fonduri bugetare de 789.000 de lei”, a declarat ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, la audierea în Comisia de buget-finanţe.

Întrebat care va fi impactul prelevării de dividende speciale din profiturile companiilor de stat, Gheorghe Şimon a răspuns: „Staţi liniştiţi, că nu pică jos Transelectrica şi nu rămâne fără bani după ce a plătit aceste dividende”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici