Bugetul Ministerului Energiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare

Bugetul Ministerului Energiei a fost avizat favorabil, vineri, de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 24 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

110 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Energiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare

Bugetul Ministerului Energiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Bugetul instituţiei a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politică economică şi cea pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, respectiv comisia economică, cea pentru dezvoltare regională, respectiv transporturi şi energie din Senat.

La audieri a participat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care le-a transmis parlamentarilor din comisii că vrea să înceapă "cât mai repede posibil" dezbaterea publică pe tema strategiei eneregtice.

"Este absolut necesar să avem o strategie energetică, un document cu o viziune clară pe termen mediu şi lung şi trebuie să avem un document care să ne permită în primul rând să înţelegem care sunt obiectivele şi al doilea rând să ne permită să evaluăm politicile publice în raport cu obiectivele pe care ni le-am sumat. Acesta este rolul unei strategii energetice şi intenţia mea este să începem lucrul şi dezbaterile publice pe acest document cât mai repede posibil", a spus Grigorescu.

Autorităţile încearcă de circa doi ani să elaboreze o nouă strategie energetică, cea actuală fiind depăşită. Reprezentanţii Ministerului Energiei anunţau în primăvară că documentul va fi definitivat în septembrie sau octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici